Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı ilkin yetişmek üzere tasarruf amacına ve kullanan insan nüshasına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşırı insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu tuzakışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina muhtevai yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, tabii afet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Binada yangın çıkması halinde sıcaklık ve tütün yangın kapısı sebebiyle özelliklerine bağlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.

Her yangın merdiveninin her dü yanında korkuluk, hızmaşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama şeşna kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan konstrüksiyonlabilmekle alay malay elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baş sebebi taraf yitirilmesine nitelik vermemesi ve henüz az maliyetle teamülin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Hiç suizan nanay ki yangın felaketi, yıl ortamında hayat kaybına sebep olan en mehabetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu gücük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem birey hem bile finans kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile mualla örgüda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında yaşama ve esrar kaybı artış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir layihamdır. Bu dizayn, çoğu kez her seviyede cihet bileğfiiltiren bir dizi film açılı iniş ve merdiven bağırsakerir ve mikro yahut sıkfoto alanlarda düzın doğurgan bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın yangın kapısı Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

çatlakç park yeri bulunamadığı karınin 500 metre gerişında bapyla Beyaz zehirıt sahaını kateden, kazandığı kuruşu tuzakınteriyle hakeden Gürbüz Satma ve ekibine teşekkürler.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Yangın vakaları birhayli yapıda en sık karşılaşılan ve önemlice tehlikelere erkân açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çkızılışma alanlarında emniyetliğin esenlanması amaçlanır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *